Znovu objevený venkov

Bydlet uprostřed přírody má své výhody. Dá se hodně ušetřit. Na venkově lze výhodně koupit palivové dřevo. Tam kde není k dispozici přírodní topivo, si může chalupář vyjednat výhodný tarif elektrické energie. Distributoři nabízejí takové, které jsou přizpůsobeny využití akumulačních kamen a přímotopů. Střešní kolektory a fotovoltaické články představují další možnost úspor, ve městě často nedostupnou.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Bydlení na chatě může představovat řadu problémů

Celoroční bydlení na chatě má i mnohá úskalí. Chata musí být zkolaudována pro trvalé bydlení a to může vyvolat zdlouhavou změnu územního plánu obce. S tím souvisí i vynětí pozemku z půdního fondu. Musí být vyřešeno nakládání s komunálním odpadem a napojení na kanalizaci. K trvalému pobytu potřebujeme také popisné číslo v obci. To jsou však vesměs záležitosti, které se dají s trochou trpělivosti vyřešit. Jestliže jste už vybojovali vítěznou bitvu s úředním šimlem, zbývá provést některé stavební úpravy.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Kamenem úrazu je půda

Chatu je nutné tepelně zaizolovat, především ta místa, kudy uniká nejvíce tepla. Tím nejkritičtějším je strop, kde uniká až třetina tepla. Rychlým, nenáročným a finančně dostupným způsobem zateplení stropu je nafoukání izolace MAGMARELAX®. Jedná se o čedičovou vatu nafoukanou i do těch nejmenších skulin a otvorů. To vše za běžného provozu. Není nutné prostor vyklízet. Odborníci ze specializované firmy IP IZOLACE POLNÁ jsou s prací hotovi během několika hodin. Po aplikaci systému MAGMARELAX® lze podlahu bez obav užívat díky nášlapné vrstvě z OSB desek. Způsob aplikace a další podrobnosti najdete na www.ippolna.cz/foukana-izolace.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Jak na izolaci stěn a fasády

Desková izolace je vhodná zejména k zateplení rovných svislých ploch, včetně fasády. Často se používá polystyren, především proto, že je nejlevnější skoro nic neváží, je dobře opracovatelný a disponuje nízkou nasákavostí. Nevýhodou je ale malá odolnost vůči ohni. Naopak fasádní desky z minerální vlny MAGMARELAX® se vyznačují vyšší pohltivostí zvuku a odolností proti požáru. Pravda, cena je ve srovnání s polystyrenem trochu vyšší, ale kvalita a bezpečí za to stojí. O její vhodnosti se více dočtete na www.ippolna.cz. Členité vnitřní prostory se často izolují rolemi měkké minerální vlny. Nově je v nabídce i čedičová vlna, která je tužší a dodává se ve formě desek. Práce s ní je tedy velmi snadná a rychlá, má velmi dobré protihlukové vlastnosti, o protipožární odolnosti nemluvě.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Střecha si zaslouží zvláštní pozornost

Izolace střechy je často tvrdým oříškem. Odborník z IP IZOLACE POLNÁ říká: „Je potřeba minimálně zasahovat do konstrukce a zároveň zajistit dostatečnou vrstvu izolace i v nepřístupných místech. Ne vždy je možné účinně rozprostřít vrstvu tepelné izolace z rohoží kvůli špatnému přístupu a složitosti dřevěných prvků“. Proto doporučuje využít systém foukané minerální vlny MAGMARELAX®, který i takto složitou střechu účinně zateplí. Více informací se dozvíte na www.magmarelax.cz.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o

Náklady vás příjemně překvapí

Aplikace této moderní a velmi efektivní foukané izolace vůbec nemusí zatížit rodinný rozpočet. Existuje totiž Izolace na splátky! Úvěr lze ve spolupráci s firmou IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. nastavit tak, že výše splátky je stejná, jako uspořené prostředky za topení. Návratnost investice je rychlá, nepřesáhne 5 let a pak už jen spoříte. Máte-li pochybnosti, kontaktujte technické poradce firmy IP IZOLACE POLNÁ, s.r.o. Přijedou, vše proměří, navrhnou optimální postup a zajistí realizaci.

IP Izolace Polná
Autor: IP Izolace Polná, s. r. o


Kontaktujte nás. Jsme připraveni vám poradit, jak ušetřit tisíce korun ročně!
Více informací o foukané izolaci MAGMARELAX® a fotografie naleznete na www.ippolna.cz v sekci foukaná izolace.
O stropním systému MAGMARELAX® čtěte na http://www.ippolna.cz/stropni_system_MAGMARELAX.php