Začlenit strohý šedivý beton do interiéru bytu? Dříve by to udělal snad jen šílenec, nebo ten, komu nezbylo na tapety. Dnes je to při kombinaci s dalšími interiérovými prvky přímo žádoucí.

Punc dokonalosti mu totiž může dát třeba živé sklo. „Princip navazuje na tradici klasické mozaikové skladby. Tento trend se stal okamžitě hitem. Je to vlastně mozaika jako šperk,“ uvedla Lenka Šefrnová ze společnosti ASSO. Mozaikové kameny mají nejrůznější barvy a tvary a vykouzlit se z nich dají skutečně originální interiéry.

Novinkou, kterou ocení hlavně ti, kteří chtějí všechno hned, jsou zacvakávací dlaždice. Pro jejich instalaci totiž není třeba žádný tmel. Princip funguje vpodstatě jako u plovoucí podlahy. Každá z keramických dlaždic má plastový rám s drážkami, které do sebe zapadají. Nečeká se na žádné zaschnutí, po dlažbě se dá hned chodit.

Úplnou interiérovou peckou jsou ale zlaté nebo stříbrné cihly! „Jde o skutečné cihly, které jsou pozlacené pravým zlatem a zasazují se do interiérových zdí buď samostatně nebo jako mozaika či celistvá zlatá plocha. Lidé to berou jako dobrou investici,“ řekla Lenka Šefrnová a dodala: „Zájem je mezi ruskou klientelou, ale i mezi Čechy. Lidé nyní skupují zlato a místo, aby ho měli v trezoru, tak ho mají prostě ve zdi.“

Kolik to stojí?

* živé sklo: od 1500 do 16 500 Kč/plato

* dlaždice: 1611 až 2241/m2

* zlaté cihly v designu: zlato, perleť, platina a černý lesk: 456 až 846 Kč/kus

Fotogalerie
10 fotografií