Jaké to je mít z ložnice saunu?

Každý by si přál mít doma saunu určenou pro svůj vlastní relax. A ještě mít tento komfort v ložnici. Ale není sauna jako sauna. Pokud máme v létě ve své ložnici pocit vedra je to nejspíše způsobeno špatně izolovaným stropem v posledním podlaží. A kdo z nás vydrží spát při tak velkých teplotách? Otevřená okna či mobilní klimatizace nic neřeší.

A jak vypadá takové rozumné řešení?

A je vůbec nějaké? Ano je. Ideální je zateplit střechu, tedy kvalitně tepelně izolovat strop posledního patra. Do dutiny dvouplášťové střechy lze poměrně snadno nafoukat minerální magmarelaxovou izolaci. Díky moderní technologii a užití nejkvalitnější izolace z přírodních materiálů je výsledek vynikající. Výborně izoluje a díky nerostnému původu odolává ohni, což výrazně zlepší požární odolnost domu. Vzdoruje vlhkosti, hlodavcům a plísním. Výborné vlastnosti magmarelaxové tepelné izolace lze zaručit na dlouhou řadu let. A ve srovnání s jinými způsoby zateplení je za nízké náklady.

Foukání izolace střešním otvorem.
Autor: IP Polná

STOP sršňům i vosám!

Při zateplení dvouplášťových střech se také často musí vytvořit střešní vikíře, které v budoucnu oceníme nejen my, ale i přivolaná hasičská záchranná hlídka jako dobré opatření proti likvidaci hnízd bodavého hmyzu jako jsou sršni a vosy, které si s oblibou zde budují svá hnízda.

Hurá do sedel!

Magmarelaxové izolace jsou také vhodné pro domy se šikmou, sedlovou, střechou. Majitelům dodatečná izolace stropu pomůže zejména v zimě, udrží teplo v domě a oni ušetří až několik tisíc korun za topení. V současné době je moderní vytvořit s novou izolací také novou atraktivní podlahu na půdě a tím si rozšířit prostory pro bydlení a zároveň zhodnotit dům. Podlaha je vytvořena z pevné konstrukce z OSB lamel, a její povrch je dokonale vodorovný a hladký. Izolace je zabudována přímo do její konstrukce. Půda je tak připravena k původnímu užívání. Nebo právě naopak se rozhodně tuto místnost předat do péče dětí, kteří ji využijí pro svůj letní „bunkr“ či pokojík pro kamarády. Fantazii se meze nekladou a vy sami rázem oceníte všechny tyto výhody – zateplení stropu i následné využití půdy.

Dětský pokoj na půdě.
Autor: IP Polná

Práce na několik dní? Vůbec NE!

Velkou výhodou zateplení dutého prostoru ve střeše je rychlost aplikace. Samotné foukání trvá zhruba tři hodiny. Ale neměli bychom také zapomenout, že nejvhodnější čas je na jaře. Proč? Protože v dutině ještě není takové horko. Termín realizace lze domluvit ve velmi krátké lhůtě, zpravidla do čtrnácti dnů. Ve smluvený den přijedou odborní pracovníci firmy a hned se pustí do práce.

Tři mouchy jednou ranou

Zateplení střechy vám pomůže odstranit hned tři problémy najednou. Pobyt v letních dnech se pro vás stane příjemnou chladivou záležitostí a zároveň v zimě nebudete mít pocit chladu. A to nejdůležitější. Ročně ušetříte tisíce za topení, i když budou ceny paliv stoupat. Můžete v klidu šetřit jen na pěkné věci. Rozmary podnebí vás nerozhodí.

Nová podlaha na půdě - Stropní systém MAGMARELAX®.
Autor: IP Polná

Více informací o všech možnostech zateplení minerální vlnou MAGMARELAX® najdete na www.ippolna.cz nebo telefonu 800 100 533.