V roce 2011 patřily domy akční řady PRAKTIC u zákazníků společnosti ELK mezi nejžádanější a jsou v nabídce firmy skokanem roku – více než polovina z loni prodaných domů ELK nesla jméno PRAKTIC. Vedení společnosti se těmito domy trefilo do zájmu zákazníků – vždyť jednopodlažní domy PRAKTIC jsou v nabídce teprve od  podzimu 2010, dvoupodlažní domy od jara 2011. Zájemci, kteří hledali menší, nízkoenergetický a cenově velmi přijatelný dům, si mohli u řady PRAKTIC vybrat ze čtyř typů jednopodlažních domů s užitnou plochou od 76 m2 do 128 m2 a tří typů dvoupodlažních domů s užitnou plochou od 95 m2 do 116 m2. Cena domu PRAKTIC 76 začíná v základním provedení na ceně 1,4 milionu korun!

V loňském roce se v České republice prodalo kolem 60 nových domů z nabídky ELK. Vysoký zájem veřejnosti o dřevostavby této rakouské rodinné firmy, vyráběné v České republice, měl několik důvodů – atraktivní výběr nízkoenergetických a pasivních domů včetně ekonomické řady PRAKTIC, dostupnost domu a důvěru posílila nabídka ELK uhradit cenu až po předání domu a možnost financování hypotečním úvěrem. Vítaná byla také možnost výběru podle stupně dokončení – základní cena, cena včetně vnitřní výstavby a dodávka domu na klíč. Standardní nízkoenergetické domy ELK mají v současnosti nejlepší obvodovou stěnu v ČR s U = 0,14 W/m2K, jejíž tloušťka je 34 cm. Pro srovnání: tloušťka standardní dřevostavby ELK odpovídá zdi ze standardních dutinových cihel o tloušťce cca 80 cm. Výstavba nového domu ELK se navíc uskutečňuje do 2 měsíců od předání základové desky.

Velmi žádaný je například dům PRAKTIC 105 s celkovou užitnou plochou 105,72 m2, který představuje jednopodlažní dům dispozice 4+kk, kde kromě obytných místností a sociálního zařízení je k dispozici i technická místnost a spíž. Rodina tak za cenu cca 2,2 mil. Kč (vč. DPH) získá na klíč dostatečně velké a komfortní zázemí rodinného domu s nízkými provozními náklady.

Atraktivní je i loňská novinka, dům Living 100 - dům klasického střihu čtvercového půdorysu 8x8 m se sedlovou střechou v provedení 4+kk nabízí komfortní bydlení pro celou rodinu a lákavá je i jeho cena – dům na klíč, tedy připravený ke stěhování, stojí včetně DPH  2,5 mil. Kč. Vysokou oblibu mají dlouhodobě i domy řad Bungalov, Comfort a srubové domy ELK. Přízemní domy Bungalov jsou ideální pro každý věk. Je jedno, jestli tady budete bydlet s dětmi nebo jen ve dvou nebo pojmete toto bydlení jako „seniorskou rezidenci“. Vybírat můžete z mnoha velikostí a tvarů. Dřevěný montovaný dům Bungalov 96 je typ domu, který představuje styl bydlení na jedné úrovni a v provedení 3+kk za cenu 2,8 mil. Kč na klíč nabízí komfortní bydlení menší rodině nebo páru, který žije bez dětí.

Domy Comfort jsou pilířem širokého sortimentu dřevostaveb ELK a dlouhodobě patří v Evropě mezi nejoblíbenější domy. Ztělesňují to nejlepší z typických vlastností domů ELK – perfektní kvalitu za přijatelnou cenu, nejmodernější konstrukční systém s výbornými tepelně-izolačními vlastnostmi a variabilitu uspořádání. Dům Comfort 117 v provedení 4+kk stojí 3,1 mil. Kč a můžete se u něj rozhodnout pro klasickou sedlovou střechu, valbovou střechu, nebo zvolit moderní pultovou střechu, se kterou získáte funkcionalistický vzhled objektu.

Bližší informace o nabídce domů ELK získáte na webových stránkách www.elk.cz.