Když jsme se s manželem před 8 lety brali, koupili jsme si malometrážní byt 1+1 na okraji jednoho jihomoravského města. Ale tím, jak se naše rodina postupně rozrůstá, a k našemu tříletému Kryštofovi brzy přibude bratříček nebo sestřička, museli jsme začít řešit větší bydlení.

S manželem jsme se rozhodli, že si postavíme menší domek, který bude tak akorát pro nás čtyři. Sehnali jsme si pozemek v nedaleké vesnici, kde ceny pozemku nejsou tak vysoké a do města to je necelých 5 km. Po zvážení všech kritérií a možností jsme se rozhodli pro stavbu montovaného domu. Protože je manžel pracovně dost vytížený, nechal tipování domů a firem a počáteční výběr na mě.  Moje bývalá kolegyně Pavla již nějakou dobu bydlí v dřevostavbě od ELK. Ohlásila jsem se k ní na návštěvu, vzala jsem našeho Kryštofa, něco dobrého pro její rodinu a vyrazila na průzkum.

Pavla s manželem si nechali postavit patrový dům Comfort 137. Byla jsem z něj velice nadšená. Pavla mě provedla celým domem, u kafe mi vylíčila veškeré podrobnosti kolem stavby.  Odcházela jsem nadšená. Večer jsem manželovi vše vylíčila. A protože mi Pavla nabídla, abych vzala na návštěvu i manžela, hned další víkend jsme pozvání využili a navštívili je již společně. I manželovi se dům líbil. Hlavně ocenil rychlost a čistotu výstavby, dispozice domu a kladné reference od Pavly a jejího muže. Na základě této reference a dalších ohlasů z různých internetových diskuzí a po porovnání i technických záležitostí, jsme měli firmu vybranou!

Na webových stránkách www.elk.cz  jsme našli kontakt na obchodního zástupce v našem regionu, toho jsme zkontaktovali a dohodli jsme si schůzku. Na schůzku jsme se dostavili s představou o přízemním rodinném nízkoenergetickém domě s obytnou plochou 100 – 120 m2, s cenovou relací do 3.000.000 Kč s tím, že některé práce a vybavení jsme schopni si zajistit sami. Dům bychom platili částečně z vlastních zdrojů po prodeji bytu a z ušetřených peněz a částečně pomocí hypotéky, která by byla ve výši cca 2.000.000 Kč. 

Obchodní zástupce ELK nám poskytl veškeré informace k eventuelní stavbě domu, nabídl nám různá řešení a možnosti. Na naše nesčetné otázky odpovídal trpělivě a vysvětlil nám podrobně celý průběh zakázky, od cenových nabídek, přes podpis smlouvy až po samotnou stavbu domu. Také nám nabídl výhodný hypoteční úvěr, který ve spolupráci s Hypoteční bankou společnost ELK nabízí pro své zákazníky, a který odpovídá přesně požadavkům montovaných dřevostaveb.   

Vzhledem k našim požadavkům, finančním možnostem a představám, nám obchodní zástupce ELK nabídl několik typů domů, které by přicházely v úvahu. Ze široké nabídky dřevostaveb se výběr zúžil na tři typy, a to Bungalov 103, Bungalov 108 a Praktic 128. Nakonec jsme se rozhodli pro Bungalov 103, který jak dispozičně, tak designově nejlépe odpovídal našemu snu.  

Na konci ledna jsme podepsali smlouvu. Už se těším, jak letošní Vánoce strávíme ve vlastním domě, protože firma ELK nám náš objednaný dům postaví do 2 měsíců od předání základové desky. Firma nám také pomohla s vyřízením všech podkladů potřebných pro stavební povolení a tak již nic nestojí v cestě, abychom stavební povolení získali a mohli začít budovat základovou desku.   

Příště vás, milí čtenáři, budeme informovat o tom, jak záležitosti a práce kolem našeho budoucího montovaného domu postupují.