Oproti zděným stavbám mají mnoho výhod. Spousta lidí uvádí zejména rychlost výstavby popřípadě jejich cenu. Jedná se o zkušenost z doby minulé, kdy zateplení staveb nesplňovalo zdaleka dnešní standardy.

Autor: Ovelos

Dnes energetická bilance dřevostaveb nejen že dosahuje parametrů staveb zděných, nýbrž je v mnoha parametrech silně předstihuje. Z hlediska porovnání energetických bilancí je u dřevostaveb zejména výhoda pružnosti regulace vnitřní teploty. Zatím co u zděných staveb je nutné vytápět vnitřní zdivo a izolační vrstvu tvoří vnější plášť, u dřevostaveb je izolační vrstvou prakticky plná hmota zdi v celém průřezu.

Pružnost regulace vnitřní teploty nám umožňuje šetřit ergii v době, kdy právě v domě nejsme přítomni a to dokonce v takové míře, jaký máte pracovní cyklus.

Právě z těchto důvodů právě severské země na obou polokoulích preferují právě dřevostavby.

Autor: Ovelos

Pokud se ještě tato výhoda snoubí s naprosto ekologickou výstavbou a cenou, pak se není čemu divit četnosti staveb.  A právě všechny tyto aspekty splňuje společnost Ovelos. Domy stavěné jejich systémem jsou dnes již velmi rozšířené na našem trhu a z toho také vyplývá zájem veřejnosti o jejich výstavbu. Dnes již více jak 950 realizací na celém území ČR mluví za vše.

Více informací na http://www.ovelos.com/

Fotogalerie
2 fotografie