Letošním hitem jsou vazby s fialovými tóny a neobvyklé kombinace květin s doplňkovými předměty, říká holandská floristka Hennie van Leeuwen.  Kytice budou podle ní i nadále vázány z tradičních květinových evergreenů, jakými jsou růže, germína, orchideje a tulipány. Fialová bude provázet celý rok 2015, a to při všech příležitostech, kterými jsou nejčastěji oslavy narozenin, promoce, svatby, ale vyskytovat se bude také u smutečních kytic.

Letošní valentýnskou novinkou jsou živá květinová srdce, kdy jsou čerstvé květiny zapíchané do speciální hmoty, která drží vodu.
Autor: archiv firem
Valentýn zvládnete i bez červené

Pokud máte v půlce února doslova osypky, bude mít letos radost. Na Valentýna bude zcela nová sestava barev. Červená ustupuje do pozadí a na první místo se poprvé dostává růžová (až v 50 % vazby).  Červená zaujímá až druhé místo s 30 % vazby a na třetím místě se objevuje fialová s 20 % celkové vazby. V řeči barev se v tomto roce snoubí krása, něžnost a nevinnost růžové s věrností fialové.

Originální pánská vinná vazba Alcool s květem Vandy vydrží až 14 dní.
Autor: Bellesfleurs.cz

Kytice i pro muže

Květinu můžete dát i muži. Najít můžete třeba květiny v kombinaci s golfovými či tenisovými míčky nebo lahví kvalitního vína. Dají se najít třeba na internetových stránkách.

Řekněte to barvou

Nejen květiny, ale i barvy mají svůj význam. Růžová barva symbolizuje mladou lásku, romantiku, nevinnost a zdraví. Červená barva značí horoucí lásku, vášeň a sílu.
A fialová? To je věrnost, vážnost a rozvážnost.

I svatební kytice jsou letos ve fialové a mají vlečku. Jejich dominantou je třeba netradičně sukulent.
Autor: Bellesfleurs.cz
Co říkáte, když dáváte květinu

*Růže symbolizují lásku, vášeň či žárlivost. Protože není růže bez trnů a lásky bez bolesti.
*Gerbery jsou nositelkami upřímných zpráv. Darováním gerber dáváte najevo, že s obdarovaným jednáte na rovinu a nic neskrýváte.
*Orchideje, to je smyslnost, důvěra, úcta a věrnost. Stejně dobře ji můžete dát ženě i muži.
*Frézie jsou symbolem naděje a bojovnosti.
*Limonium (statice) značí vzpomínku a trvalou krásu.