Pro ty, kteří zařizují koupelnu velikosti pár metrů čtverečních, přinášíme praktické tipy, jak si s prostorem poradit. I přes nezbytné koupelnové vybavení musí zůstat v koupelně dostatek prostoru, abyste mohli bezpečně vystoupit z vany, po osprchování se pohodlně osušit, nebo si vyčistit zuby před umyvadlem, aniž byste se uhodili o roh skříňky nebo pračku.

Pro získání dostatečného prostoru je nutné respektovat všeobecné dispoziční zásady, dodržovat minimální vzdálenost mezi jednotlivými zařizovacími předměty, vzdálenosti od stěn a průchozí uličky.

Vodovodní baterii vybíráme s ohledem na rozměry a typ umyvadla. Umístěním do strany ušetříte až pět centimetrů místa. Totéž platí pro umyvadla, která rozdělujeme na ta "s břichem" a hranatá.

Klozet je zdánlivě jednoduchý předmět s jednoduchou funkcí. Prostě keramická toaletní mísa, splachovací nádrž a sedátko – žádná věda, zdálo by se. Ovšem pravda je trochu někde jinde. I mezi dvěma na první pohled podobnými klozety v ekonomické cenové hladině totiž můžete najít značné rozdíly, které mohou zásadně ovlivnit jejich funkci a komfort při dlouhodobém užívání. A protože právě klozet bývá s každým bytem pevně spojen na několik desetiletí, rozhodně stojí za to, věnovat jeho výběru zvýšenou pozornost.

Podívejte se na video, ve kterém vám poradíme, jak na to:

Video
Video se připravuje ...

Jak vybírat keramiku do malé koupelny Adam Balažovič/BPŽ