Když psaní, tak samozřejmě list – tedy ne ten papírový, ale listové těsto! A místo zamilovaných dopisů do nich vložte kolečka sladkého ananasu s kopečky hustého vanilkového pudinku. Obdélníkové plátky s tímto lahodným obsahem přeložte dalšími kousky těsta, vše upečte a iluzi dopisních obálek vám nakonec pomůže navodit pár tahů zdobičkou s rozehřátou čokoládovou polevou.

Každý, komu pak takové psaníčko darujete, pochopí i bez dlouhých slov, že ho máte rádi. A navrch ještě potěšíte jeho mlsný jazýček. Přípravu těchto plněných koláčů zvládnete snadno a rychle; upečené jsou za čtvrt hodiny, zatímco na skutečný dopis byste museli čekat daleko déle.

logo hobbymanie recepty
Autor: Hobbymanie.tv

Ingredience pro recept na listová psaníčka s ananasem:
400 g listového těsta  1 plechovka ananasového kompotu (plátky)  1 vanilkový pudink  3 lžíce pískového cukru  400 ml mléka  1 vejce na potření čokoládová poleva

Ingredience pro psaníčka z listového těsta s ananasem
Autor: Hobbymanie.tv

Jak na to krok za krokem

Pudinkový prášek smíchejte s cukrem, zalijte studeným mlékem a za stálého míchání svařte hustý pudink. Nechte ho pak zcela zchladnout přikrytý potravinářskou fólií, aby se na něm nevytvořil škraloup. Z plátu listového těsta silného 3 mm mezitím vykrojte obdélníčky velké asi 10 x 12 cm. Každý propíchněte několikrát párátkem a u poloviny z nich potřete okraje rozšlehaným vejcem.

Doprostřed vložte osušené kolečko kompotovaného ananasu, do otvoru vložte vrchovatou lžičku hustého pudinku, přiklopte druhým plátkem a okraje obou pevně stlačte prsty. Pokud těsto někde přesahuje, ořízněte je rádýlkem. Obdélníčky pak potřete rozšlehaným vejcem a na plechu s papírem je upečte dorůžova (15 minut při 200 ºC). Vychladlé ozdobte rozehřátou čoko-polevou a posypte moučkovým cukrem.