Trubičky navoněné máslem a naplněné lísko-oříškovým krémem navodí už při prvním soustu pocit největší blaženosti a nenajdete člověka, který by v tu chvíli nevelebil zlaté ruce, jež tento zázrak stvořily. Nyní ale pár užitečných rad: V první řadě myslete na to, že výchozí kolečka se vyplatí péct po 4, maximálně 6 kusech, abyste je stačili horké stočit na vhodném válečku. Rychle totiž tuhnou!

A nebojte se ani trochu, až plátky těsta na plechu s papírem v troubě naskočí v počáteční fázi do podoby lívanců. Vzápětí „spadnou“, a jakmile zezlátnou, vyjměte je a pusťte se do rolování. Ztratit nesmíte ani vteřinu!

logo hobbymanie recepty
Autor: Hobbymanie.tv

Suroviny pro máslové trubičky s ořechovým krémem:
60 g másla  125 g krupicového cukru  1 vanilkový cukr 2 bílky  70 g hladké mouky  špetka soli; náplň: 50 g lískových oříšků, zbavených slupek  150 g změklého másla  100 g moučkového cukru 50 ml smetany ke šlehání

Ingredience pro trubičky s oříškovým krémem
Autor: Hobbymanie.tv

 Jak na to krok za krokem:

Máslo vyšlehejte s oběma druhy cukru, postupně do pěny zašlehejte bílky, výkon šlehače snižte a zašlehejte do hmoty mouku se solí. Plech překryjte papírem, tužkou na něj obkreslete vykrajovačku o průměru 10 cm (jeden kruh vedle druhého, celkem 4 až 6), list obraťte a uložte zpět. Do středu každého kruhu naložte 1,5 lžičky těsta, paletkou je rozetřete po celé jeho ploše a takto všechny zaplňte.

Plech pak vložte do trouby vyhřáté na 180 ºC a plátky pečte dozlatova asi 10 minut. Upečené vyjměte a po krátkém vydýchání (10 vteřin) podeberte jeden po druhém špachtlí a naviňte na úzký dřevěný váleček. Chvilku na něm trubičku podržte, aby ztuhla, a hned srolujte další plátek.
Zchladlé plňte lísko-oříškovým krémem. Originální recept na něj najdete ZDE »»»

Fotogalerie
8 fotografií