Svou vytrvalou snahou ulehčit nám práci na počítači jsou vývojáři Microsoftu pověstní. Vždy se jim ale záhadně podaří zkomplikovat věci ještě víc, než byly dříve. A Windows 8 jsou toho důkazem.
Že teď nemůžete najít žádný program? Když kliknete na dlaždici Plocha, chybí vám to známé tlačítko Start? Internet Explorer se vám otvírá v divném režimu a bez výběru důležitých možností? Vítejte ve světě Windows 8! Pokud z něho také šílíte, pak si nechte poradit spolu s námi počítačovými odborníky z portálu Servispočítače.cz.

Vývojáři Microsoftu opět "nezklamali". Ve Windows 8 už nenajdete klasické tlačítko Start
Autor: servispocitace.cz

Tlačítko Start najdete na klávesnici

V prvé řadě je potřeba říci, že ve Windows 8.1 (doporučujeme aktualizaci) už tlačítko Start je, nicméně opět vede do rozhraní s dlaždicemi programů a aplikací. Pokud chcete mít starou nabídku Start, jak jste byli zvyklí, můžete si nainstalovat program, který ji zpřístupní. „Není to ale šťastné řešení právě u Windows 8.1, kdy pak máte takové nabídky dvě. Navíc ne všechny tyto programy fungují správně,“ upozorňuje odborník na systémy Windows Vladimír Šandera ze Servispočítače.cz.

Tlačítko Start na ploše nahrazuje nyní klávesa Win
Autor: servispocitace.cz

Náš tip: Ve Windows 8 i 8.1 tlačítko Start zastupuje klávesa WIN (windows). Klávesa se nachází mezi klávesami CTRL a ALT. „Pomocí této klávesy se dostanete do dlaždicového menu Start i ukončíte program. Je to tedy nejdůležitější klávesa pro práci se systémem Windows,“ vysvětluje Vladimír Šandera ze Servispočítače.cz.

Podrobný návod na práci s Windows 8 najdete ZDE >>>