1,5 kg hovězího masa (například rolované hrudí)
200 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
2 lžíce červeného vinného octa
1 velký stroužek česneku
1 lžičky sušeného tymiánu
2 až 3 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce suchého vína Marsala nebo Madeira
celý pepř
mořská sůl a mletý pepř

Víno a vývar smíchejte s octem, prolisovaným česnekem, bobkovým listem, nakrájenou cibulí a tymiánem. Maso vložte do igelitového sáčku, přelijte marinádou a sáček zavažte. Dejte do ledničky aspoň na 4 hodiny nebo na noc. Druhý den maso vyjměte z marinády a osušte papírovými utěrkami. Marinádu přeceďte a odložte. Maso posypte celým pepřem. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte maso, ze všech stran ho opečte a dolijte 3 až 4 lžíce marinády. Pak kastrol přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 200 °C na 2 hodiny. Kontrolujte, zda se šťáva nepřipaluje, případně podlévejte marinádou (šťáva má být hnědá a hustá). Zbytek marinády vařte na mírném ohni, dokud neztratí syrovou chuť, ve které převládá víno. Upečené maso odložte. Ze šťávy seberte přebytečný tuk a přilijte do ní víno Marsala i uvařenou marinádu. Vše přiveďte k varu, když je potřeba přilijte trochu vody. Šťávu osolte, opepřete a přelijte jí plátky masa. Podávejte s polentou a dušenou kapustou.