2 vepřová kolena
3 bobkové listy
10 zrnek pepře
1 lžíci kmínu
1 česnek
200 ml piva
3 l vody
sůl

Očištěná a omytá vepřová kolena vařte dvě hodiny v osolené vodě s česnekem, kmínem, bobkovým listem a pepřem. Uvařená vyjměte, dejte na pekáč vymazaný tukem a kůži na několika místech nařízněte. Maso osolte, posypte kmínem, potřete prolisovaným česnekem a dejte péct do vyhřáté trouby. V průběhu pečení několikrát polijte pivem. Pečte, dokud se na povrchu nevytvoří křupavá kůrka.

Náš tip

K takové pochoutce je zbytečné dělat knedlíky a zelí. Naservírujte je pěkně na velkém dřevěném prkénku. Obložte je cibulkami, okurčičkami, přidejte křen, hořčici a jako příloha postačí čerstvý chleba.