200 g libového hovězího masa
1 cibuli
2 lžíce sádla
2 lžíce sladké papriky
1 l hovězího vývaru
1 lžíci hladké mouky
sůl, pepř
kmín, majoránku
2 stroužky česneku
2 brambory
4 malé kulaté bochníky

Gulášová polévka v bochníčku chleba
Autor: Shutterstock.com
Na polovině tuku zpěňte v hrnci najemno nasekanou cibuli. Přidejte na kostičky nakrájené maso a orestujte. Zaprašte paprikou, smíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, okořeňte a pod pokličkou duste doměkka. V jiném hrnci ze zbytku tuku a mouky udělejte jíšku, zalijte vývarem a šlehejte. Přilijte do polévky, vložte na kostky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, majoránku a vařte, dokud brambory nejsou měkké. Podávejte v seříznutém a vydlabaném bochníku chleba, ozdobeném paprikou