200 g předního hovězího masa
1 mrkev
2 cibule
1 petržel
100 g květáku
100 g kapusty
100 g pórku
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček celého pepře
sůl
Na nudle
250 g hrubé mouky
1 vejce

Hovězí vývar s domácími nudlemi
Autor: Shutterstock.com
Do hrnce s vodou vložte očištěnou zeleninu, koření, sůl a oprané maso. Přiveďte k varu, stáhněte oheň a vařte pomalu dvě až tři hodiny. Poté vývar přeceďte, vraťte do něj nakrájené maso, zeleninu a podávejte s domácími nudlemi. Na ty vypracujte z mouky a vejce tužší těsto. Vyválejte slabou placku, nechte chvíli oschnout, nakrájejte na proužky, naskládejte je na sebe a nasekejte slabé nudle. Rozprostřete je na plech, nechte proschnout a uvařte v osolené vodě.

Náš tip

Na vývar se nejlépe hodí oháňka nebo žebro. V průběhu vaření stahujte z polévky pěnu. Těsto na nudle nesolte, při skladování by se mohlo zkazit.