500 g těstovin gnocchi (chlazený polotovar)
300 g čerstvého špenátu
3 lžíce másla
sůl
mletý černý pepř
100 g sýra s modrou plísní

Špenát omyjte, očistěte spařte vroucí osolenou vodoun a echte 2 minuty blanšírovat. Poté vodu slijte, špenát nechte okapat, pokrájejte na tenké proužky a okořeňte. V dostatečně velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, nasypte gnocchi a uvařte je doměkka Sceďte. Na pánvi na rozehřátém másle pak gnocchi prohřejte společně se špenátem. Rozdělte na talíře a jednotlivé porce posypte rozdrobeným plísňovým sýrem.

Náš tip

Gnocchi si jednoduše připravíte z obyčejného bramborového těsta. Vyválíte tenké válečky, které nařežete na dvoucentimetrové kousky, které vidličkou "zvlnkujete".