Potřebujete pro 4 osoby

3 kg vepřového masa
150 g slaniny
2 papriky
2 rajčata
1 cibule
600 g brambor
200 ml červeného vína
olej
máslo
petrželka
kmín
majoránka
sůl a pepř

Maso omyjte, nakrájejte na kostičky, osolte a opepřete. Pak ho vložte do misky, promíchejte se 3 lžícemi oleje a nechte chvíli uležet v chladu. Oškrábejte brambory, osolte je, pokmínujte a dejte vařit. Po dovaření z nich slijte vodu a odložte je stranou. Maso vyndejte z ledničky a orestujte ho na oleji spolu s nasekanou cibulí a na kostičky nakrájenou slaninou. Přidejte nakrájená rajčata, papriky a přilijte víno. Vše duste pod pokličkou do úplného změknutí masa. Pak vraťte hrnec s bramborami na plotnu, směs s nimi promíchejte a vše na mírném ohni povařte. Těsně předtím, než budete jídlo podávat, přidejte do hrnce plátek másla a nechte ho rozpustit. Na závěr pokrm posypte čerstvou petrželkou.