Potřebujete pro 4 osoby
1 slepici
1 kostku kuřecího bujonu
1 velkou cibuli
mletou papriku, pepř, sůl
1 smetanu
hladkou mouku na zahuštění
máslo
Postup
Slepici důkladně omyje, rozpulte, vložte do hrnce s vodou, přidejte kuřecí bujon a vařte asi hodinu doměkka. Uvařenou vyjměte, nechte okapat, oberte od kosti a maso nakrájejte na kousky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, kterou nechte zesklovatět. Přisypte mletou papriku, trochu pepře e a vše zalijte nachystaným vývarem a povařte. Nakonec omáčku zalijte dle chuti smetanou, dobře promíchejte a chvilku vařte, případně dosolte. Do omáčky přidejte maso a vše společně prohřejte. Podávejte s houskovým knedlíkem, rýží nebo těstovinami.