Potřebujete
6 velkých cibulí
6 rajčat
2 velké zelené papriky
2 kedlubny
5 mrkví
200 g hrášku (může být mražený)
1 svazek celerové natě
1 hlávka zelí
1 zeleninový bujon v kostce
čerstvé bylinky
mletý černý pepř
Postup
Zeleninu, až na rajčata, nakrájejte na stejně velké kostičky. Dejte do hrnce a zalijte vodou. Uveďte do varu, přidejte bujon a na nejvyšší stupeň vařte 10 minut. Pak stáhněte plamen a počkejte až bude zelenina měkká. Přidejte rozmačkaná nebo nakrájená rajčata a ještě chvíli povařte. Dochuťte pepřem a bylinkami. Sůl už nepřidávejte.
Jen pár dní
Polévku si dávejte během celého dne jako hlavní jídlo i svačiny. Zapomeňte při tom na pečivo, smažené, alkohol i limonády. Kila půjdou dolu, ale je to jen krátkodobé řešení. V polévce je málo živin, tak by se neměla jíst déle než pár dní. Pravidelně se dá opakovat jako očistná kůra.