Potřebujete pro 4 osoby

4 plátky hovězího masa po 120 g
sůl, mletý pepř
1 lžička hořčice
1 lžíce oleje
2 lžíce másla
1 cibule
hladká mouka

Na náplň

4 plátky moravského uzeného
6 lžic kysaného zelí
několik proužků papriky
petrželka

Postup

Plátky naklepejte, osolte, opepřete, potřete hořčicí a naplňte. Maso stočte, zpevněte jehlami, párátky nebo omotejte nití. Na směsi oleje a másla osmahněte nadrobno pokrájenou cibulku a pak na ni položte závitky. Opečte je ze všech stran, podlijte trochou vody a pod pokličkou duste doměkka. Závitky vyndejte, šťávu nechte vydusit, až zbude jen tuk, zaprašte moukou, zamíchejte a povařte. Potom šťávu přeceďte, závitky zbavte jehel, nití nebo párátek a prohřejte. Ptáčky podávejte s rýží přelité šťávou.