Segedínský guláš
Autor: Shutterstock.com
Suroviny (pro 4 osoby)
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-jidlo-gulas-zeli-maso/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/1988781.jpg?v=0&st=WJ5_Om7C8s1wIGGpEXPztEZ8SXq6Sf85gfbk6D4v7A8&ts=1600812000&e=0)
1 kg vepřové plece
500 g kysaného zelí
3 cibule
3 lžíce sádla nebo oleje
4 dl masového vývaru (z kostky)
250 g zakysané smetany
1 – 2 lžíce hladké mouky
2 lžíce mleté sladké papriky
kmín, sůl, pepř dle chuti
Postup
Cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. Maso očistěte a rozkrájejte na kostky. V kastrolu osmahněte cibuli na rozehřátém sádle, přidejte maso a opečte ho. Posypte mletou paprikou a kmínem, podlijte vývarem, osolte, opepřete a duste přikryté asi hodinu. Pak přidejte překrájené kysané zelí a společně poduste ještě asi 20 minut. Přilijte zakysanou smetanu, ve které jste rozkvedlali mouku, dobře promíchejte a vařte za občasného zamíchání už odkryté asi 10 minut. Podávejte s houskovým knedlíkem.