Budete potřebovat
Na těsto
220 g polohrubé mouky
1 lžičku prášku do pečiva
180 g moučkového cukru
4 vejce
4 lžíce mletých mandlí
200 g másla tuk
mouku na vysypání formy
Na náplň
500 ml zakysané smetany
1 řecký jogurt
jahodový džem
100 g třtinového cukru
250 g jahod
Postup
Žloutky utřete s cukrem do pěny a do směsi postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva a mandlemi. Nakonec vmíchejte tuhý sníh z bílků. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte moukou. Dejte do ní těsto a korpus pečte 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po vychladnutí ho podélně rozřízněte na 3 pláty. První potřete jahodovým džemem a zakysanou smetanou ušlehanou s jogurtem a cukrem. Přiklopte další plát a postup opakujte. Pak směsí smetany a jogurtem potřete i boční stranu a vrchní stranu a ozdobte jahodami.