Naložený pikantní sýr
Autor: Shutterstock.com
Potřebujete
4 plísňové sýry typu hermelín nebo camembert
2 lžíce nakládané červené kapie
2 cibule
hrst jemně nakrájeného syrového zelí
čili pasta
1 lžíce nakládaného zeleného pepře
čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn, oregano, saturejka)
podle chuti nakládané feferonky
asi 300 ml kvalitního oleje
Postup
Sýry podélně rozřízněte, ale nedokrojte. Vnitřek každého sýra potřete trochou čili pasty a naplňte nakrájeným zelím, kapií a kolečky cibule. Sýry naskládejte do širší půllitrové sklenice, přidejte bylinky, nakládaný zelený pepř a feferonky. Vše zalijte olejem, tak aby sýry byly potopené. Sklenici dobře uzavřete a nechte stát při pokojové teplotě 2 dny. Pak sýry buď snězte, nebo je uložte do chladničky.
Náš tip
Podávejte na listu hlávkového salátu s čerstvým tmavým chlebem. Kdo nemá rád ostré feferonky, může je nahradit sladkokyselými beraními rohy.