Potřebujete pro 4 osoby

12 plátů lasagní
400 g mletého masa
sůl a mletý pepř
3 až 4 rajčata
200 ml rajčatového protlaku
1 velkou cibuli
2 stroužky česneku
olivový olej

Na bešamel

500 ml horkého mléka
50 g hladké mouky
50 g másla
40 g strouhaného tvrdého sýra
špetku muškátového oříšku
asi 12 cherry rajčat na ozdobu

Postup

Připravte si rajčatovou omáčku. V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata. Přidejte mleté maso, opepřete a ochuťte česnekem rozetřeným se solí. Přidejte nadrobno pokrájená rajčata a protlak. Promíchejte a duste doměkka (asi 20 minut). Připravte si bešamel: máslo společně s moukou rozpusťte na mírném ohni a za stálého míchání přilévejte horké mléko. Osolte a dochuťte strouhaným muškátovým oříškem. Nakonec přidejte nastrouhaný sýr a asi 10 minut povařte. Ve vroucí vodě uvařte lasagne podle návodu na obalu. Do zapékací mísy vkládejte postupně vrstvu bešamelu, rajčatové omáčky a plátků lasagní. Poslední vrstvu tvoří bešamel. Na ten rozložte půlky cherry rajčat a vložte do trouby. Pečte asi 40 minut při 200 °C.