Potřebujete pro 4 osoby
1 velkou cibuli
1 stroužek česneku
2 pokrájené stonky celeru 1 červenou papriku
hrst mražených zelených fazolek
70 g černých oliv
2 snítky šalvěje
350 ml kuřecího vývaru
250 g tmavé rýže
100 g konzervovaných loupaných rajčat
1 lžičku tabaska
sůl, pepř
Postup
Do vyšší pánve dejte cibuli, utřený česnek, celer, šalvěj a zalijte vývarem. Přiveďte k varu a na mírném plameni 5 minut povařte. Přidejte rýži a pokrájená rajčata. Ochuťte tabaskem, solí a pepřem, uveďte do varu a pod pokličkou na mírném plameni vařte přibližně 20 minut. Přidejte fazolky a ještě chvilku vařte, dokud není rýže měkká. Nakonec vyjměte lístky šalvěje a přimíchejte olivy. Hotový pokrm ozdobte čerstvými lístky šalvěje, podávejte se zeleninovým salátem.