Kuřecí paličky v marinádě
Potřebujete pro 4 osoby
15 kuřecích stehýnek (paliček)
3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíci nasekaného rozmarýnu
4 lžíce sójové omáčky
kousek nastrouhaného zázvoru
špetku chilli
2 lžíce kečupu
sůl a pepř
Postup
Kuřecí maso dejte do velké mísy. V jiné misce promíchejte všechny suroviny na marinádu. Přidejte k masu, dobře promíchejte a nechte 4 hodiny uležet. Pak paličky pečte na rozpáleném grilu. V průběhu pečení je otáčejte a potírejte marinádou.
Skořicové paličky
Potřebujete pro 4 osoby
12 kuřecích paliček
1 lžičku skořice
špetku mletého badyánu
1 lžičku pomerančové kůry
1 lžíci pomerančové šťávy
olej a sůl
Na dip
150 g majonézy
šťávu a kůru z 1/2 citronu
sůl a bílý pepř
nasekané bylinky
Postup
Maso dejte do mísy, přidejte ostatní suroviny a důkladně promíchejte. Nechte uležet nejlépe do druhého dne. Pak maso dejte do pekáčku spolu s marinádou a pečte, dokud není maso zlaté a nevznikne kůrka. Hotové kuřecí paličky podávejte s majonézou ochucenou citronovou kůrou a šťávou, solí, nasekanými bylinkami a mletým bílým pepřem.