Kuřecí paličky v marinádě

Potřebujete pro 4 osoby

15 kuřecích stehýnek (paliček)
3 stroužky prolisovaného česneku
1 lžíci nasekaného rozmarýnu
4 lžíce sójové omáčky
kousek nastrouhaného zázvoru
špetku chilli
2 lžíce kečupu
sůl a pepř

Postup

Kuřecí maso dejte do velké mísy. V jiné misce promíchejte všechny suroviny na marinádu. Přidejte k masu, dobře promíchejte a nechte 4 hodiny uležet. Pak paličky pečte na rozpáleném grilu. V průběhu pečení je otáčejte a potírejte marinádou.

Skořicové paličky

Potřebujete pro 4 osoby

12 kuřecích paliček
1 lžičku skořice
špetku mletého badyánu
1 lžičku pomerančové kůry
1 lžíci pomerančové šťávy
olej a sůl

Na dip

150 g majonézy
šťávu a kůru z 1/2 citronu
sůl a bílý pepř
nasekané bylinky

Postup

Maso dejte do mísy, přidejte ostatní suroviny a důkladně promíchejte. Nechte uležet nejlépe do druhého dne. Pak maso dejte do pekáčku spolu s marinádou a pečte, dokud není maso zlaté a nevznikne kůrka. Hotové kuřecí paličky podávejte s majonézou ochucenou citronovou kůrou a šťávou, solí, nasekanými bylinkami a mletým bílým pepřem.