Potřebujete na 4 porce
1 kg vepřových žebírek
100 ml švestkové grilovací omáčky
5 lžic olivového oleje
3 lžíce worcesteru
2 lžíce citronové šťávy
Na omáčku
300 g konzervovaných červených fazolí
10 sušených nebo čerstvých švestek
10 černých oliv
trocha červeného vína
kousek másla
červená paprika
sůl
Postup
Z oleje, citronové šťávy, worcesteru, švestkové a sojové omáčky vyšleháme marinádu a do ní naložíme omyté a osolené kousky žeber a necháme do druhého dne v chladu odležet. Jednotlivé kousky grilujeme na mírném ohni zabalené v alobalu a pak odkryté, až maso změkne a jde dobře sundat z kostí. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme víno, fazole, pokrájené švestky a olivy a mírně podusíme, až šťáva zhoustne. Nakonec vložíme pokrájenou papriku a necháme krátce prohřát.