Potřebujete na 4 porce

350 g hladkých těstovin penne
600 g hodně zralých oválných rajčat
2 – 3 balení Galbani mozzarelly (125 g)
2 polévkové lžíce strouhaného parmazánu
2 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje
2 stroužky česneku
Oregano a bazalka podle chuti
Sůl a pepř

Postup

Rajčata ponořte na několik sekund do vroucí vody, pak opláchněte pod studenou vodou, oloupejte a nakrájejte nahrubo. Na rozpáleném oleji na pánvi nechejte zesklovatět nakrájený česnek. Přidejte rajčata, osolte, opepřete, ochuťte špetkou oregana a několika lístky bazalky. Vařte při vysoké teplotě asi 15 minut. Mezitím nechte uvařit těstoviny. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky. Těstoviny uvařené na skus (al dente) sceďte a pak je vyklopte do olejem zlehka vymazané skleněné zapékací misky. Pokryjte nejprve plátky mozzarelly, poté rajčatovou omáčkou a nakonec poprašte parmazánem. Pečte 10 minut na 200° C, dokud se mozzarella zcela nerozpustí a spolu s rajčaty nevytvoří hustou voňavou omáčku. Podávejte horké.