Potřebujete

200 g listového těsta
2 lžíce strouhanky
hladkou mouku na posypání pracovní desky
1 žloutek na potření

Na náplň

2 brambory
1 velkou cibuli
100 g slaniny
1 lžičku provensálských bylinek
sůl

Postup

Brambory uvařte ve slupce, nechte částečně vychladnout, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Slaninu i cibuli nakrájejte nadrobno. Brambory s cibulí a slaninou společně promíchejte a dochuťte solí a provensálským kořením. Listové těsto rozválejte na plát, ten posypejte strouhankou a rozložte na něj nádivku. Stočte do závinu a přeložte na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřete rozšlehaným žloutkem a na několika místech propíchněte vidličkou. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Po 5 minutách pečení teplotu snižte na 180 °C a dopečte dozlatova.

Náš tip

Do náplně můžete přidat také nastrouhaný sýr, pokrájenou barevnou papriku nebo pokrájené vejce uvařené natvrdo.