Potřebujete

Na těsto

250 g změklého másla nebo margarínu
175 g cukru
1 balíček Vanilkového cukru
špetku soli
4 vejce
200 g hladké mouky
50 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu
½ balíčku prášku do pečiva
4 polévkové lžičky mléka

Vanilková bábovka
Autor: archiv firem
Na náplň

1 balení Krémové náplně s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
200 ml studeného mléka
2-3 polévkové lžíce moučkového cukru
125 g změklého másla
Na pokapání
3 polévkové lžíce rumu
Na ozdobení
1 balíček Polevy světlé
1 balíček Polevy tmavé

Postup

Na přípravu těsta ušleháme máslo nebo margarín elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně za stálého míchání přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl a vejce. Každé vejce zašleháme do směsi na nejvyšším stupni po dobu asi ½ minuty. Smícháme mouku, škrob, kypřicí prášek a střídavě s mlékem zašleháme na středním stupni dohladka. Těstem naplníme vymazanou a moukou vysypanou formu a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Hotovou bábovku necháme 10 minut zchladnout. Vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Připravíme krémovou náplň s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale. 1/3 krému odebereme na pozdější použití.
Bábovku třikrát podélně rozřízneme. Každou část korpusu položíme na podnos a pokapeme asi polévkovou lžíci rumu. Spojíme krémem a sestavíme bábovku. Povrch bábovky potřeme zbylou 1/3 krému. Na ozdobení připravíme obě polevy podle návodu na obale. Nalijeme střídavě na papír na pečení tak, aby se polevy dotýkaly, a necháme zatuhnout. Lžičkou tvoříme hoblinky a ozdobíme povrch bábovky. Necháme uležet na 2 hodiny v chladničce.