Potřebujete
4 pomeranče
1 l smetany 33%
6 plátků želatiny,
100 g cukru krupice
300 g čerstvých malin
50 g cukru krupice
200 ml červeného vína s ovocným aroma (Frankovka nebo Svatovavřinecké)
Postup
Plátkovou želatinu rozpustíme ve100 ml studené vody. Šťávu z pomerančů smícháme s cukrem a zredukujeme na sirup. Smetanu necháme projít varem, necháme na patnáct minut vystydnout, přidáme pomerančový sirup, nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče, želatinu a zbylý cukr. Smícháme, vlijeme do silikonových forem a necháme 24 hodin tuhnout v chladu. Maliny, cukr a červené víno svaříme na 300 ml objemu. Rozmixujeme a přecedíme přes jemné sítko. Vychlazený krém vyklopíme na talíř, ozdobíme malinovým rozvarem a můžeme podávat.
Tip sommeliera Tomáše Brůhy
Jednoduchý a výborný dezert potřebuje šumivé víno s vyšším zbytkovým cukrem – tedy sekt alespoň v kategorii demi sec (tedy polosuché), jako je například Bohemia Sekt Prestige demi sec.