Dýňové špagety s liškami
Autor: archiv
Dýňové špagety s liškami
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/dynove-spagety-s-liskami/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2155497.jpg?v=0&st=73zxFGqzDDL72Yi2N0VUoAzp_Ja6HoIn_BVS2p17FjM&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete na 4 porce
600 g špagetové dýně
100 ml bílého suchého vína
olivového oleje
150 ml smetany
drcený kmín
1 středně velká cibule
400 g lišek
tymián
pepř
sůl
Postup
Špagetovou dýni rozpůlíme, vyndáme semínka a uvaříme v osolené vodě doměkka. Z dýně vyjmeme jednotlivá vlákna (špagety) a necháme je okapat. Houby propereme a necháme okapat, na pánvi orestujeme na oleji pokrájenou cibuli, přidáme houby a vše ochutíme solí, pepřem a kmínem. Směs zalijeme vínem a necháme mírně podusit doměkka. Nakonec přidáme smetanu, vše dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Špagety podáváme s liškovým ragú.
Dýňový koláč
Autor: archiv firem
Dýňový koláč
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/dynovy-kolac-dezert/MHgwL3NtYXJ0L3RoYg/1-gallery-2154840.jpg?v=1&st=gUlrERdG_nXtT-5sZBtYQ-_tJ1uRDTvS6Z3pmK8Mc3Q&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete na 8 kousků
500 g dýně Hokkaidó
200 g kakaových oplatek BEBE
100 g moučkového cukru
500 ml mléka
150 g másla
100 ml smetany
3 vejce
mletá skořice
mletý zázvor
máta
Postup
Dýni oloupeme, dužinu nakrájíme na díly, dvě třetiny jemně nastrouháme a vaříme v 500 ml mléka zhruba 15 minut. Slijeme, dobře vymačkáme a smícháme s cukrem, zázvorem a skořicí. Žloutky smícháme se smetanou a 50 g másla, promícháme a pak vlijeme do dýňové směsi. Sušenky rozdrobíme na malé kousky, promícháme se zbytkem másla a na dně formy z této hmoty vytvoříme korpus. Na těsto naneseme dýňovou náplň a pak pečeme troubě předehřáté na 180 °C zhruba 20 minut. Bílky vyšleháme s cukrem. Na horký koláč rozetřeme bílkový sníh, dozdobíme plátky dýně a necháme v troubě 10 minut dopéct. Upečený koláč necháme vychladnout, dozdobíme lístky máty a podáváme.
Dýňová polévka s kokosovým mlékem
Autor: Billa
Dýňová polévka
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/dynova-polevka-s-kokosovym-mlekem/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2155496.jpg?v=0&st=8wNA_TRIlfngNVDm8FNUzWhfa31VYMXz3kQhmGib48I&ts=1600812000&e=0)
Potřebujete na 4 porce
600 g očištěné dýně
1 střední bílá cibule
1 stroužek česneku
100 g kokosového mléka
200 g zeleninového vývaru Naše bio
1 pomeranč
olivový olej
mletý černý pepř
20 g zázvoru
chilli
sůl
koriandr
dýňová semínka
Postup
V rozehřátém hrnci na oleji orestujeme šalotku, přidáme česnek, nastrouhaný zázvor a nadrobno krájenou dýni. Necháme mírně orestovat, pak zalijeme vývarem, přidáme kokosové mléko, sůl, pepř a povaříme, dokud dýně nezměkne. Směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a dochutíme pomerančovou šťávou. Podle chuti přidáme chilli, ozdobíme koriandrem, semínky a podáváme.