Niva v pivním těstíčku
Suroviny (na 4 porce)
4 plátky nivy
1 vejce
4 lžíce hladké mouky
trochu piva
sůl
olej na smažení
Postup
Z vejce, mouky, piva a špetky soli připravíme hustější těstíčko. Ve směsi obalíme plátky
nivy a rychle je usmažíme dozlatova. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Sýrová omeleta
Autor: oznaceni-eu.cz
Sýrová omeleta
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/syrova-omeleta-syr-vejce-crop/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2164903.jpg?v=0&st=k0ru1J0eR31ahDcbTS9dNpL39K8wG1ynwXzWfa13ep4&ts=1600812000&e=0)
Suroviny (na 4 porce)
8 vajec
8 lžic vody
200 g nastrouhané nivy
čerstvá pažitka
máslo
sůl
Postup
Vždy dvě vejce rozšleháme se dvěma lžícemi vody a špetkou soli a jednotlivě
na pánvi usmažíme 4 omelety. Polovinu každé posypeme nastrouhaným
sýrem, přeložíme a necháme v teple. Před podáváním pokapeme omelety rozpuštěným máslem a posypeme pažitkou. Podáváme se zeleninovým salátem.