Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

10 tipů, jak doma využít vodku. Chrání před hmyzem, rozzáří vlasy a zatočí s plísněmi

/
  • Krásná kytice vám při správné péči vydrží dlouho. Vodka vám v tom pomůže
    Krásná kytice vám při správné péči vydrží dlouho. Vodka vám v tom pomůže (Shutterstock.com)
    22. června 2015 ● 06:00

    Alkohol, který je tak oblíbený nejen v Rusku, ale i po celém světě, je mnohem užitečnější, než si myslíte. Vodka se dá sice pít samotná nebo v míchaném nápoji, ale kromě toho může být i výborným pomocníkem v domácnosti. Dokáže léčit, hojit rány, čistit, a dokonce i zkrášlovat.

  • 1.

    Rozzáří baterie i obklady

    Zapomeňte na všechny drahé chemické přípravky na leštění koupelen. Chromové, skleněné a porcelánové povrchy se budou lesknout jako diamant, když na ně obětujete pár kapek vodky. Navlhčete jí měkkou čistou utěrku a vodovodní baterie párkrát přetřete.
    Autor: Shutterstock.com
  • 2.

    Prodlouží život květinám

    Vodka pomůže udržet květiny ve váze déle svěží. Stačí přidat do vody pár kapek tohoto alkoholu a čajovou lžičku cukru. Vodu je však třeba vyměňovat každý den.
    Autor: Shutterstock
  • 3.

    Ochrání před hmyzem

    Chystáte se do lesa či k vodě, kde hrozí, že vás bude štípat nepříjemný hmyz, a nemáte repelent? Vodka vás ochrání! Málokdo ví, že vodka otravný hmyz úspěšně zabíjí. Potřete si jí zápěstí, krk, podpaží a od hmyzu budete mít pokoj.
    Autor: scom
  • 4.

    Osvěží prádlo

    Když se vám nechce prát tričko, které jste na sobě měli jen pár hodin, ale rádi byste ho i druhý den oblékli bez zápachu, pomůže vodka. Oblečení jí pokropte a pověste na vzduch vysušit. Vodka zabije bakterie, které způsobují zápach, ale sama nenechá na prádle žádný odér.
    ...
    Autor: profimedia.cz
  • 5.

    Vlasům dodá lesk

    Samozřejmě když si dáme pár skleniček vodky, lidé se nám hned zdají hezčí. Ale vodka opravdu umí zkrášlovat. Rozzáří totiž vlasy. Přidejte do 3 dl šamponu kalíšek vodky a pár dní si tímto elixírem myjte vlasy. Podle těch, kteří to vyzkoušeli, je tento mix lepší než šampon s kondicionérem. Vlasy jsou pevnější a silnější.
    Autor: Shutterstock
  • 6.

    Zatočí s plísní v koupelně

    Když si neumíte poradit s plísněmi, které se roztahují nejen okolo těsnění na vodovodních bateriích, ale i v odpadech, nemusíte sahat po zapáchajících chemických přípravcích. Postižená místa stačí postříkat vodkou, alkohol nechat působit 15 minut a potom očistit starým zubním kartáčkem.
    Autor: Shutterstock.com
  • 7.

    Uleví od bolesti zubů

    Rozbolely vás zuby a chvíli potrvá, než se dostanete k zubaři? V tom případě vyzkoušejte potřít si bolavé místo vodkou. Místo vydezinfikuje a také stáhne bolest v dásních.
    Autor: profimedia.cz
  • 8.

    Společně s levandulí uvolňuje

    Toužíte po levandulové vůni, která kromě zklidnění nervů dokáže i zmírňovat bolest? Pak naplňte skleněnou nádobu čerstvými levandulovými květy a až po okraj nalijte vodku. Nádobu dobře zavřete a dejte ji na tři dny na slunečné místo. Potom přeceďte přes sítko a máte účinnou levandulovou tinkturu. Můžete jí postříkat sedačku v obýváku nebo postel v ložnici, několik kapek je dobrých i do čaje. A když ji nalijete do malých lahviček, budete mít po ruce stylový dárek.
    Autor: profimedia.cz
  • 9.

    Zmírňuje bolest

    Medúzy jsou fascinující stvoření, ale když vás v moři popálí, není to nic příjemného. Také v tomto případě je vodka výborným pomocníkem, postižené místo vydezinfikuje a zmírní bolest.187589:gallery:true:true

Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy