Na její výrobu budeme potřebovat 60 lístečků o rozměrech 7 x 7 cm, lepidlo, svorky a tavnou pistoli. Na celou kusudamu bude potřeba 12 kytiček, jedna kytička je složena z 5 papírků.

Koule se skládá postupně z jednotlivých lístečků. Lísteček přeložíme diagonálně na půl a cípky složíme do špičky. Vzniklý okraj přeložíme k hraně, a to na obou stranách. Ouška na obou stranách rozložíme a špičky založíme přes okraj a následně cípek založíme dovnitř dílku. Špičky přeložíme dovnitř a opět nám vznikne čtvereček. Na přehnuté okraje naneseme lepidlo, čtvereček přehneme na polovinu a slepíme k sobě. Zde využijeme svorku, kterou zacvakneme místo, které jsme slepili. Dílků vyrobíme více a můžeme začít sestavovat kytičku.

Hit letošních Vánoc? Origami! Vyrobte si dokonalý stromeček i ozdoby!

Hit letošních Vánoc? Origami! Vyrobte si dokonalý stromeček i ozdoby!

Rádi byste obměnili svou vánoční výzdobu? Zkusit můžete netradiční origami stromeček. Origami pochází z Japonska a dnes je populární více než kdy předtím.…celý článek

Vytvarujeme a srovnáme si pět vytvořených lístků, které slepíme k sobě tavnou pistolí. Pokračujeme tak dále se zbytkem lístků, dokud nevytvoříme 12 kytiček. Hotové kytičky se lepí cípky k sobě, opět tavnou pistolí. Nejprve si k sobě slepíme tři kytičky, vzniknou nám tedy čtyři části po třech kytičkách, ze kterých vytvoříme celou kouli. Po slepení tří částí můžeme ještě přidat šňůrku na zavěšení, na kterou se pak nalepí i část poslední.