Živáňská pečeně
Autor: Profimedia.cz
Potřebujete na 4 porce
![](https://1884403144.rsc.cdn77.org/foto/recept-grilovani-zivan-maso/Zml0LWluLzQ1MHg0NTAvZmlsdGVyczpxdWFsaXR5KDg1KTpub191cHNjYWxlKCkvaW1n/2036533.jpg?v=0&st=NFBuYF2qbQ8HYoZMNRwwmj1bghrzwQBSzTivie-jPYQ&ts=1600812000&e=0)
250 g svíčkové pečeně
250 g vepřové panenky
250 g prorostlé slaniny
100 g uzeného špeku
2 velké papriky (červená a zelená)
jarní cibulka
Na marinádu
100 ml olivového oleje
½ lžička drceného kmínu
½ lžička mleté uzené papriky
sůl a pepř
Postup
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Cibule rozdělíme na špalíčky, slaninu a špek na plátky, papriky na menší kousky. Všechny suroviny střídavě napichujeme na jehly, pak je důkladně potřeme směsí oleje, mleté papriky, soli a pepře a necháme 30 minut odležet. Pak špízy zabalíme do pevného alobalu a pečeme na grilu zhruba 30 minut. Podáváme s pečenými brambory nebo čerstvým chlebem.