Americký burger
Autor: Blesk Hobby
Americký burger
Potřebujete
500 g mělněného hovězího masa
100 g mělněného vepřového masa
2 žloutky
worcester
menší cibule
svazek petrželky
sůl a pepř
housky na hamburgery
podle chuti sýr čedar, kečup, hořčice, majonéza, plátky kyselé okurky, rajčat a cibule, tabasco, BBQ omáčka, smažená cibulka, ledový salát, jalapeños
Postup
Směs mělněného masa smícháme s jemně nasekanou petrželkou, cibulí, solí, pepřem a worcesterem, můžeme přidat trochu vody, aby se maso lépe spojilo. Vše důkladně prohněteme, vytvoříme malé placičky a na grilu opečeme z obou stran. Vkládáme do opečené housky. Podle chuti přidáme cibuli, kečup, papričky nebo sýr.
A kde Ondřejovi Slaninovi nejvíc chutnalo?
„Chutná mi v podstatě všude. Všem lidem vždycky říkám, že díky jídlu pozná každý navštívenou zemi nejlépe, takže důležité je ochutnávat, ochutnávat a ochutnávat.“ A co by si s sebou vzal na prázdniny na pustý ostrov? „Určitě sekeru, nůž a zapalovač. Možná ještě satelitní telefon,“ směje se Ondřej.