Karel Gott začal malovat dřív, než zpívat

689165:gallery:true:trueMnohonásobný Slavík ve svém volném čase maluje obrazy a jak nám svěřil, začal s tím už v 10 letech. Tedy ještě dřív, než se pustil do zpívání. První obraz představoval pohřeb s pozůstalými, sám sebe pak autor zpodobnil, jak stojí u hřbitovní zdi a hraje na křídlovku. Dokonce absolvoval přijímací zkoušku na UMPRUM, jenže ho  nevzali, tak ho čekalo elektroučiliště, ale i nové rozhodnutí stát se zpěvákem. „Maluji pro radost a inspirace přijde sama.“ Teď na přelomu roku si můžete koupit kalendář 2011 s jeho výtvarnými díly ve formátu A2.

Tajemné židle Ladi Kerndla

Svou zálibu ve věcech „určených k zániku,“ potvrzuje populární zpěvák nezvyklým koníčkem – sbírá staré židle, kterými po renovaci vybavuje svůj jazzový klub. Ten byste našli na jeho zrekonstruovaném statku na Blanensku, kde také bydlí. „Na těch desítky let starých židlích nejde jen o fortel a poctivé řemeslo, které z nich dýchá. Vzrušuje mě, že se už nikdo nedozví, kolik generací lidí na nich sedělo. Jaké na nich řešili radosti i starosti, bolesti… To všechno je v nich nepochybně ukryté,“ přemýšlí nad svou sbírkou.

Staré židle lákají Laďu Kerndla svými tajemstvími.
Autor: Jaroslav Volný
Staré židle lákají Laďu Kerndla svými tajemstvími...

Jak bydlí Michal David? V absolutním přepychu

Jak bydlí Michal David? V absolutním přepychu

Manželé Davidovi bydlí v Křeslicích už pěkných pár let. Do nového domu se přestěhovali před dvěma lety, na rozdíl od jiných…celý článek

Imitátor Martinák: Truhlaření fakt NEimituju!

Imitátor Martinák: Truhlaření fakt NEimituju!

Populární imitátor a moderátor Petr Martinák se nedávno s rodinou přestěhoval do nového domu. Vždycky ho bavilo měnit tvary a podobu různých materiálů,…celý článek


Herečka Markéta Hrubešová miluje vaření a ráda připravuje dobroty pro celou rodinu.
Autor: Michaela Feuereislová
Markéta Hrubešová vaří rodině dobroty

Herečka je mezi kolegy známá tím, že ráda vaří a je i vyhlášenou gurmánkou, která připravuje dobroty pro svou rodinu, fotografa Davida Krause a dcerku Christian Lilly, i přátele. Účinkuje také v pravidelných „pětiminutovkách“ Tescoma s chutí na TV Nova a nedávno se stala jednou z tváří nového internetového serveru vseovareni.cz, kde spolu s dalšími profesionály, například Ivanem Vodochodským, představí své NEJ recepty.

Chcete vědět o koníčcích slavných ještě více?  Vše se dozvíte v časopise Blesk Hobby č. 12, který je právě na novinových stáncích:

Blesk Hobby č. 12 - prosinec

Blesk Hobby č. 12 - prosinec

SPECIÁLNÍ DÁREK: Zdarma kalendář pro zahrádkáře! Téma měsíce: Kouzelný svět …celý článek

Fotogalerie
4 fotografie