Ale ani doma si v posledních dnech vyznavači tohoto českého národního sportu nemají určitě na co stěžovat. Smršť praváků už například zasáhla i blízké okolí Prahy. Minulou sobotu se do lesů u Lán vydali manželé Fozikošovi a výsledek?

Za pár chvil nasbírali přes 300 krásných bílých hříbků, mezi úlovky ale byly i lišky, růžovky nebo babky. „Ani jsme je nestačili čistit,“ píše.

973006:gallery:true:true

„Benátský“ hřib má v průměru přes čtvrt metru!

Nedaleko Prahy u Benátek nad Jizerou zase našel partner čtenářky, která se podepsala jako „Čivava“ opačný hřibový extrém. Jeho kapitální hřib vážil více než kilo a jeho klobouk má v průměru přes čtvrt metru. A co je skoro neuvěřitelné: I přes svou velikost byl absolutně zdravý!

V Kanadě si musí Čech připadat jako v houbařském ráji...
Autor: Čtenář z Kanady
Bohaté na hřiby je i Příbramsko, jak dokazují další fotky z této oblasti. Tentokrát je pořídila Jitka Vršecká, která s rodinou nabírala v okolí Orlova také stovky hub. Pořádná úroda je už i na Vysočině. „Hříbků jsme našli s tat'kou plný koš za Radonínem,“ upřesňuje nález čtenářka „Evík“.

Při cyklistickém výletu na Šumavě si zase čtenářka Mirka potřebovala odskočit. Ušla nějakých 20 metrů do lesa a ejhle! Spousta obrovských hřibů přímo u cesty! „Byl to pro nás příjemný šok,“ říká čtenář Hron.

Našli jste také rekordní úrodu hub nebo kapitální či vzácné kousky? Pochlubte se ostatním čtenářům Blesk.cz. Pošlete jejich fotky s popisem kde a kolik jste jich našli na adresu hobby@blesk.cz. Všechny vaše úlovky zveřejníme!

Fotogalerie
18 fotografií