Teploty stoupají ke čtyřicítce a Jakub pomalu sestupuje k řece do údolí tygrů. Jako opice šplhá po skalách k těm nejlepším tůním, kde tuší goonche. Všechno ale zbytečně – kromě jediného nepovedeného záběru je jeho úsilí marné. Míří proto dál na sever k hranicím s Nepálem, na soutok řek Kálí a Saryu. „Při troše fantazie si dokážu představit, že v těchhle kalných hlubokých vodách může klidně přežívat něco z dob dinosaurů,“ neztrácí optimismus Jakub.

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak Jakub Vágner bojuje s obřím lidožroutským sumcem Česká Televize

Obřího sumce chytil Jakub na poslední chvíli

Za chvíli už bere šnorchl a ploutve a mizí v řece. Pod skalními převisy vyplaší hned celé hejno goonchů. Má z toho velkou radost, na rybolov ale může zapomenout. A zbývají už jenom poslední dva dny expedice, a proto se vrací

Tak to je on - tajemný goonch
Autor: Česká televize
zpátky do údolí tygrů. Pro úspěch udělal maximum a čeká hoposlední zoufalý pokus. „Z tohoto místa mám hodně dobrý pocit. Neumím to vysvětlit. Někdy přijdu k vodě a vím, že je to mrtvý. Jindy naopak cítím, že se něco děje. A tohle je právě to místo“, nevzdává se Jakub. Za pár hodin už bojuje s obrovským goonchem lidožroutem.

Další pokračování dokumentárního cyklu Rybí legendy Jakuba Vágnera vysílá program ČT1 ve středu 14. prosince ve 20:55 hod.

Fotogalerie
4 fotografie