"Před Vánocemi jsme s přítelem navštívili chrudimský útulek, abychom předali nějaké jídlo a deky pro pejsky a všimli jsme si jednoho pejska, který ležel na stole v kanceláři útulku. Když jsme se zeptali pečovatelky, co mu je, odpověděla, že ho porazilo auto a má ošklivě zlomenou nožičku a nikdo, ani město, nechce operaci zaplatit," svěřila se Blesku Denisa Marková.

Fotogalerie
6 fotografií

S přítelem neunesli pohled na zmučené zvířátko, proto se rozhodli, že udělají hezký vánoční skutek, peníze seženou a operaci zaplatí. Jenže se ukázalo, že Fidova noha je zlomená na čtyřikrát a z původně zamýšlené částky 3,5 tisíce se nakonec náklady vyšplhaly až na 7000 korun!

"Hlady neumíráme, tak jsme se rozhodli do toho jít, pomohla nám i rodina a pár kamarádů. Pan doktor Žabka z veterinární nemocnice AESCULAP v Pardubicích se vzdal svého honoráře, jinak by platba byla ještě vyšší," pokračuje Denisa Marková.

Fido už je v pořádku, ale u svých dobrodinců zůstat nemůže. "Je to úžasný mazel, vděčný za každé pohlazení, ale my už jednoho psa máme a bohužel to nejde dohromady. Nového páníčka potřebuje co nejrychleji, protože čím déle u nás zůstane, tím to pro něj bude těžší," říká náhradní majitelka.

Pokud byste chtěli Fidovi vytvořit nový domov, můžete se ozvat Denise Markové na telefon 773546661. Pejska darují hodným lidem zdarma.


Podobný případ se stal také u Rudné u Prahy

V polích u dálnice nalezla Marcela Komárková promrzlou a opuštěnou fenku bílého špice. Poznáváte ji a nebo o ni máte zájem? Pak kontaktujte paní Komárkovou přes email: komarkova@audip.cz nebo na telefonním čísle: 603477893.

Bílého špice našli u Rudné
Autor: Foto pro Blesk - Marcela Komárková