Narodili se poté, co Kazan utekl k sousedovi na zahradu a tady obskočil šlechtěnou fenku českého fouska Miki z Jedličáku (8). Den předtím její majitel a Skalův strýc Bořek Zdařil nechal svou fenku nakrýt čistokrevným psem Lesanem z Hlošku.

Miki porodila 9 štěňat. Pět z nich bylo podle testů čistokrevných, o čtyřech se Zdařil domníval, že patřila Kazanovi. Ty dal utratit. „Já vůbec nevěděl, že se štěňátka narodila. Tři měla být černá a jedno mělo mít na tlapkách bílou ponožku. Všechna prý byla hezká a měla se čile k světu. Že je nechal strýc utratit, jsem se dozvěděl, až když mi to sám řekl,“ svěřil se Blesku Skala.

Fotogalerie
5 fotografií

„Je to hrozné, co udělal. Já bych se o všechna čtyři štěňátka postaral. Jedno bychom si nejspíš nechali a těm ostatním bych našel hodného pána,“ říká Skala. Zdařil se ale hájí tím, že kříženci českého fouska a vlčáka by mohli být nebezpeční. „Tito kříženci jsou labilní, hodně kousaví. Když vyrostou, mohou někoho nepěkně pokousat. Genetici mi řekli, že kdybych tyhle psy někde udal, mohl bych tím někoho přivést do maléru,“ hájí svůj postup Zbořil.

„Radil jsem se i se zvěrolékařem. I ten mi doporučil, abych štěňata nechal utratit,“ dodal Zbořil. Ten teď u soudu žádá po Skalovi 10 tisíc odškodného. V této částce jsou i náklady na utracení štěňátek. Jejich život měl cenu 220 Kč…

nejPes 2010
Autor: Blesk.cz

Vstup do diskuse
Autor: Blesk.cz