Po zveřejnění videa na internetu se v mnoha zemích zvedla obrovská vlna hlasů volajících po potrestání viníka. Například na komunitní síti Facebook vzniklo hned několik skupin, z nichž některé dokonce požadují trest smrti. Ani litevské úřady naštěstí nezůstaly pod tlakem veřejného mínění nečinné.

Varování: Záběry na tomto videu jsou velice drastické.

Video
Video se připravuje ...

Muž hodil pro zábavu psa z mostu. int

Nízký trest za veliký zločin

Na podzim roku 2009 byl dvaadvacetiletý mladík jménem Svajunas Beniuk (ne Valdas Baranauskas, jak některé zdroje mylně informovaly) zadržen policií a nyní mu za čin hrozí až rok vězení. Podle informací, které serveru nejPes poskytlo Litevské velvyslanectví v České republice, nesmí nyní Beniuk vycestovat ze země a musí se pravidelně hlásit na policii.

"Uvedený případ v Litvě vyvolal obrovskou reakci obyvatel Litvy a organizací pečujících o zvířata. Týrání zvířat je v Litvě trestný čin," sdělila nám pracovnice litevského velvyslanectví. Podle informací z litevského tisku se Svajunas Beniuk hájil tím, že pes Pipiras (česky "Pepř") patří jeho sousedovi a zardousil několik kuřat patřících Beniukově matce, žijící v obci Seredzius.

Fotogalerie
1 fotografie

Smutný konec malého pejska

A jak to dopadlo s ubohým Pipirasem? Malý pejsek při děsivém pádu utrpěl několik zlomenin a vnitřních zranění. Ve vážném stavu se dostal do péče veterinárního lékaře. Nejdříve se zdálo, že se Pipirase podaří zachránit. Bohužel se přidaly komplikace a ubohý pejsek, kterého už v té době chtěly desítky lidí adoptovat, na následky vnitřních zranění zemřel.

Tak zbytečně a krutě tedy skončil život malého psa, který se provinil zabitím několika kuřat na sousedově dvorku. Mladému muži, který ho zabil, hrozí v případě usvědčení rok vězení. Jak to ale v podobných případech známe z Česka, s velkou pravděpodobností nakonec vyvázne maximálně s podmínkou. A můžeme jen doufat, že se jeho obětí nestanou i další pejsci.

Co si o případu myslíte vy? Sdělte ostatním svůj názor v diskusi pod článkem.

nejPes
Autor: Blesk.cz