Teď už je vyléčený a vykrmený a na první pohled by nikdo nehádal, co si vytrpěl. Bude ale potřebovat hodně lásky. Jediné šrámy, které mu zůstaly, má totiž na duši.

Car měl velké štěstí, že skončil v útulku v Řepnici. Další tři psi, které majitel na statku »choval«, totiž nepřežili. A Car měl namále: Na hrudníku by se mu tehdy dala spočítat všechna žebra! Majitelé útulku manželé Maskulanisovi Cara za tu dobu s pomocí veterináře vypiplali. Teď mu hledají novou rodinu.

„Je milý, mazlivý, ale velmi bojácný. Je vidět, že musel být hodně bit. Stačí zvýšit hlas a už se utíká schovat. Bojí se hluku, leká se, když něco spadne. Je poznamenaný tím, čím prošel,“ řekla Miluše Maskulanisová z vchynického útulku.

Fotogalerie
4 fotografie

Carovi původní majitele stíhá policie

Není divu. Jeho původního majitele (54) policisté stíhají za týrání. Zvířata totiž nechal v mrazech opuštěná na statku bez vody a jídla. Car jako jediný ze čtyř psů přežil. Majiteli, kterému byl odebrán, hrozí až pět let vězení.

Maskulanisovi proto budou pečlivě vybírat, komu Cara svěří. „Nejlépe by se hodil k rodinnému domu. V bytě zatím není zvyklý žít. Je jedno, jestli se ho ujmou mladí nebo starší lidé, neměla by to být ale příliš hlučná rodina,“ nastínila Miluše Maskulanisová, jak si představuje další Carovu budoucnost.

Soutěž nejPes 2010
Autor: Blesk.cz