Když pracovníci děčínského psího útulku přijeli George na popud veterinární správy vysvobodit z drátěného kotce v České Kamenici, nemohli věřit svým očím. Tři a půl roku starý zrzavý kříženec pitbula byl na pokraj smrti. V kotci plném výkalů se uvázaný na řetězu krčil malý na kost vyhublý pejsek, s řetězovým obojkem zařízlým hluboko do masa. Jeho pohled vystačil za všechna slova: "Jak mi někdo mohl něco takového udělat?!"

Lidé z útulku ho ihned odvezli a George si vzal do péče veterinář. Přestože nešťastný pejsek ležel celý den a polovinu noci na kapačkách, svůj boj nakonec prohrál. Do hluboké rány na krku se mu zřejmě dostaly výkaly, které v jeho provizorním kotci z armovacích drátů nikdo neuklízel. Podle veterináře Miroslava Náplavy, který se snažil nešťastného psa zachránit, byl div i to, že Georgie vůbec přežil tak dlouho. "Kdyby to nebylo tak houževnaté plemeno, už by dávno nežil," uvedl pro Děčínský deník.

Za utýrání psa hrozí majiteli maximálně rok vězení. "Lidé, kteří takové zrůdnosti páchají jsou skoro beztrestní. Většinou vyváznou jen s pokutou a navíc si vzápětí po odebrání mohou pořídit psa znovu," popsala pro server nejPes vedoucí děčínského útulku Eveline Jahelková.

Fotogalerie
4 fotografie

nejPes
Autor: Blesk.cz