Třebíčský okresní soud uložil Petru K. (40) za brutální týrání malého pudla (4) trest čtyři měsíce vězení s odkladem na jeden rok. Tyran přitom třískal pudlem o strom!

Svérázným způsobem řešil Petr K. letos v květnu spor se svou přítelkyní. V afektu uchopil jejího pudla za zadní nohy a několikrát se psem udeřil o kmen stromu.

Fotogalerie
2 fotografie

„To zvíře u nás v útulku skončilo s otokem mozku, zraněným levým okem, pohmožděnou tlapkou a v děsivém psychickém stavu. Ještě několik týdnů po svém zranění se zvíře neustále celé jen třáslo,“ popisoval následky brutálního zacházení Petr Ondráček.

Drzý majitel a 150 hodných lidí

Ten chtěl u státního zástupce prosadit odvolání proti výši trestu pro Petra K. To se mu ale nepovedlo. „Rozsudek už nabyl právní moci a není možné se odvolat,“ konstatoval minulý týden náměstek třebíčského státního zástupce Petr Katovský. „Je to děsivé, tak nízký trest. On sem k nám dokonce do útulku chodil a ptal se na Justyho stav. Když jsme zjistili, kdo to je, málem jsme ho vyfackovali. Od té doby se tu neukázal,“ tvrdí šéf útulku.

Odsouzený muž prchl také před reportérem Blesku. Ve svém domě ho paradoxně ukrývá majitelka zmrzačeného psa. Pracovníci útulku už evidují více než sto padesát zájemců o adopci Justyho. „Dříve než na podzim o umístění k novému majiteli nemůžeme uvažovat. Zvíře je na tom psychicky stále velmi špatně,“ řekl Ondráček.