Obvykle totiž mívají tibetští teriéři šest až osm štěňat. „Já vím také o jedenácti štěňátkách, ovšem z Holandska. V Čechách jich tolik ještě toto plemeno nemělo,“ uvedla chovatelka Radana Sojková. Jedenáct malých teriérů se narodilo v lednu.

„Jsou to Žofinčina první a poslední štěňata, tak si to asi chtěla vybrat,“ svěřila se majitelka fenky Vendula Fabiánková. Ta pejsky ráda hodným zájemcům prodá. „Jsem učitelka a Žofka se mnou chodí do školy. Dva psi by tam chodit už nemohli. Proto si nemohu žádné štěně nechat,“ řekla Blesku Vendula.

Zázrak stvoření: Nové žirafátko je na světě

Zázrak stvoření: Nové žirafátko je na světě

FOTOGALERIE: V pražské zoo slaví! Na svět tam totiž dnes odpoledne přišlo už devětašedesáté mládě žirafy rothschildovy. A aby toho…celý článek

Tibetský teriér

Tibetský teriér se dostal do Evropy ve 20. letech minulého století. Do Československa je dovezli manželé Karelovi z Golčova Jeníkova počátkem 70. let. Toto plemeno bylo dříve používáno jako pomocník při přemísťování stád – plnilo funkci ovčáka.

Nejvýraznějším charakteristickým znakem tibetského teriéra je jeho dlouhá srst, která kryje celé tělo včetně hlavy. Velikost psa v kohoutku je 35 až 40 centimetrů.