Pokud jste si pořídili štěně, budou kontroly u veterináře na běžném pořádku. Důležité je proto hned od začátku navázat dobrý vztah a veterináře navštívit ještě před prvním bolestivým očkováním, přijít na konzultaci a psa nechat porozhlédnout. Neměl by si totiž hned první návštěvu spojit s bolestí. A nezapomínejte ani na suchary. Uplácet se pes může i v ordinaci.858656:gallery:true:true

Krůček po krůčku

Jestli jste zanedbali přípravu a teď má pes z veterináře panický strach, musíte nasadit silnější zbraně: pravidelný výcvik. Naučte ho základní povely poslechnout kdekoli a kdykoli. Postupně se z domova přesunujte blíže k ordinaci. Pokud vás po čase poslechne i před její branou, máte téměř vyhráno. Krom tvrdšího výcviku ale věnujte doma také více času hlazení, uklidňujícímu mluvení a masážím. Za každý vykonaný zákrok, který pak pes u veterináře ustojí, si zaslouží odměnu. Tu se ale musí nejdříve naučit přijímat v klidu domova.

Pozor na chyby!

Pokud jde opravdu o psovo zdraví a návštěva u veterináře je nutná ještě dříve, než je pes vycvičený, musíte být přísní. Nesmíte pejska chlácholit a hladit, ale měli byste na něj mluvit rázně a odměňovat ho jen v případě, že poslechne váš povel. Jinak by si mohl myslet, že vždy, když se bude chovat ustrašeně nebo agresivně, dostane odměnu.

Keysi z Talentmanie: Jak soutěž změnila život paničce?

Keysi z Talentmanie: Jak soutěž změnila život paničce?

V televizní show Talentmanie skončila Alena Smolíková (24) se svou border kolií Keysi (8) na druhém…celý článek