Garp je slavný pes. Majitelka o něm totiž před časem napsala knížku. To, co s ním zažívá, by prý ale vydalo na několik knih.

Vaše knihy jsou většinou o vztazích mezi muži a ženami, tak proč jste napsala knihu o psovi?

Jmenuje se Garpíškoviny aneb Bibi a čtyři kočky. Hlavním hrdinou je samozřejmě Garp a naše kočky, ale i moje dcera Bibi, já a moje máma. A taky další zvířata. Celá léta jsem dávala k dobru historky o Garpovi. Kamarádi mi říkali, že bych je měla sepsat, tak jsem to udělala.

Jaké to bylo, když jste si Garpa přivedla domů?

Vzpomínám si, jak jsem volala mámě, že jsem si právě koupila psa. Myslela si, že mi přeskočilo. Ale Garp se rychle přizpůsobil. Já se mu nemusela přizpůsobovat skoro vůbec, on rychle přijal můj režim. Dopoledne jsme dlouho spali, pak vyrazili do školy, tehdy jsem na vysoké ještě dodělávala nějaké semináře, potom jsme se poflakovali po redakcích, něco psali, pak jsme odjeli do televize udělat talk show, po práci do kavárny. On byl kavárenský povaleč, stejně jako já. Na procházku jsme chodili až v noci, třeba ve dvě ráno. Šel se mnou do Riegrových sadů a vůbec neprotestoval. Prostě zlatej pes.

Jak přijal, když se vám narodila Bibiana?

Do té doby pro mě byl na prvním místě a najednou jsem dělila pozornost mezi něj a mimino. Ale opět se velmi rychle přizpůsobil a stal se z něj velký obranář, hlídal kočár, takže se k němu nikdo nesměl přiblížit. Další změnu zažil, když jsem ho přestěhovala na vesnici. To pro něj byl zásadní okamžik a možná ze začátku i docela trpěl, protože se v tom prostoru hrozně bál. Já vždycky bydlela v malých bytech, najednou se ocitl ve velkém domě plném pachů a zvuků. Byl zvyklý na Riegrovy sady, najednou měl k dispozici velkou zahradu. Tam se sám bojí dodnes, pořád se po nás dívá, jestli náhodou neodcházíme a nehodláme ho tam nechat.

Fotogalerie
3 fotografie

PŘIHLASTE SVÉHO MAZLÍČKA DO nejPsa ZDE >>>

Je i váš mazlíček ten NEJ? Potom neváhejte a přihlaste ho do soutěže nejPes 2012. Možná právě on se stane šampiónem vašeho  kraje a postoupí do superfinále, ve kterém čtenáři Blesk.cz zvolí svými hlasy nejhezčího pejska České republiky.