Ani hodinu před koncem hlasování nebylo ještě jasné, který z krajských šampiónů prestižní titul absolutního vítěze soutěže nejPes 2012 získá.

Nakonec se s náskokem pouhých 200 hlasů před německým špicem Amorkem z Ostravska stala nejhezčím pejskem dlouhosrstá kolie Fruit du Soleil, reprezentující Středočeský kraj. Na třetí místo se překvapivě v posledních hodinách soutěže probojoval bulteriér Rubens, nejPes Jihočeského kraje.

1. místo: Fruit du Soleil, milující děti

NejPsem 2012 se stala dlouhosrstá kolie Fruit du Soleil z Mrače u Poříčí nad Sázavou. Soutěžila za Středočeský kraj a jako vítězka získává odměnu 30 000 korun i zboží od Pet Center za 4 000 korun.

Fruit du Soleil je absolutním vítězem soutěže nejPes 2012.
Autor: nejpes

„Fruita jsme si pořídili jako 3měsíční štěňátko. Má úžasnou povahu, je velmi přátelský, má rád procházky po lese a miluje děti. Za vítězství dostane spoustu psích pamlsků, nejraději má sušené maso a psí piškoty,“ říká jeho panička Martina Součková.

2. místo: Amorek, skvělý hlídač

Za 2. místo v soutěži nejPes 2012 si německý špic Amorek z Bohumína, soutěžící za Moravskoslezský kraj, odnáší odměnu ve výši 15 000 korun a zboží od Pet Centr za 2 500 Kč. „Je to skvělý hlídač, k nám se nedostane ani myš. Je perfektní společník, nemá rád když je sám, vyhledává vždy společnost lidí. Od malička rád s námi spí v posteli, ale má samozřejmě i svůj pelíček s peřinou jako my,“ popisují vlastnosti šampióna jeho paničky Marta Dana Vičanovy.

Amorek získal 2. místo. Má k dispozici zahradu, miluje plyšové hračky a je také vášnivý televizní divák.
Autor: nejpes

„Výhru určitě použijeme pro pejska. Protože je nemocný, bude zřejmě potřebovat operaci a lékařskou péči,“ vysvětlují, jak naloží s výhrou.

3. místo: Rubens, bojový "gaučák"

Po překvapivém nástupu v posledních hodinách hlasování si třetí místo vybojoval bulteriér Rubens. Je z Vimperku, soutěžil tedy za Jihočeský kraj. Získal odměnu 5 000 korun a zboží od Pet Centra 1 500 korun.  „Je tak ošklivý, až je hezký,“ tvrdí o něm panička Martina Trojková.

Bulteriér Rubens je na 3. místě. „I když je to bojové plemeno, je to můj gaučák, kterého nic nerozhází a s každým by odešel,“ říká o něm panička.
Autor: nejpes

„Rubensovi je to šumafuk, vyvaluje se teď na sluníčku a směje se od ucha k uchu. Ale radost bude mít z pamlsků, které dostane, to pak dělá opravdu psí kusy,“ dodává.

Hrdinka soutěže: Pitbulka Kelly z útulku

Do soutěže nejPes 2012 byly také přihlášeny desítky pejsků z útulků. Jejich smečku bezkonkurenčně vedla pitbulka Kelly. Příběh problémové fenky, která napadala své páníčky a nyní v pražském Dog-Point pilně trénuje, aby se zbavila své agresivity, zaujal celé Česko a fandí jí tisíce pejskařů.

Během půlroku intenzivního výcviku se z agrasivní Kelly stává beránek
Autor: nejpes

Protože má ale momentálně ne jednoho, ale hned několik páníčků z občanského sdružení, nesplňovala podmínky soutěže. Přesto útulek, který se jí ujal a zachránil ji před smrtící injekcí, získává od redakce Blesk.cz zvláštní ocenění. "Kelly dělá úžasné pokroky a už snad brzy bude mít nového páníčka,“ vzkazuje všem příznivcům mladé pitbulky jedna z jejích patronek Michaela Zemánková.

Fotogalerie
10 fotografií